Pete earned £60
in eM-4 credit

 
  AN ONGOING NEWSLETTER January 2007


The Peterson Building
by Pete Garnham

It is not known why the aloof and eccentric Mr Peterson maintains this facility, although rumours abound.

The midnight convoys.of SUVs with darkened windows only add to the mystery.

In earlier times Peterson building was the centre of an up and coming corporate empire. Circumstances changed, the area went into decline and Corporate Headquarters moved into a shiny glass-clad monolith in the sealed corporate city centre.

Stripped of its former glory, the building lies somewhat run-down and neglected within the boundaries of the combat zone.

In spite of it's rather shabby appearance, it is still well guarded, and the locals avoid it. Are the gangs too scared to act, or are they being paid to stay away?

Starting Out

This building started life as a Jim Henson garage bought from Value Village for around $2.00.

To begin the transformation from kiddie toy to a piece of serious adult wargaming terrain the building was completely stripped.

Fortunately most of it was screwed together and very little glue had been used so disassembly wasn’t too difficult.

Once stripped the ‘extra’ components such as the lift, car ramp and car wash rollers went into the kitbash box as they were not required.

The thick, ugly plastic base was discarded, and the labels & signs peeled straight off.

The building was now in three basic parts, the top floor, the bottom floor and the tower. I started work on the tower first.

The Tower

Rather than replacing the lift with another I decided on stairs.

The opening at the bottom, formerly the ground floor entrance to the lift, was made to look like another large window with a piece of Cintra.

Floors were added and the opening to the rooftop level blocked with a wall with a doorway.

I made two staircases out of foam card, unfortunately my craft knife was a little blunt so the foam card tore leaving big holes in the steps.

I filled the resulting holes with watered down spackle (polyfilla). Lesson learned: In future I’ll make staircases out of Cintra.

The glass doors were cut from the plastic ‘window’ of a box of Christmas crackers, the doors marked using a ‘Sharpie’ fine tipped permanent marker.

Note that these doors were only glued in place after the interior of the tower had been painted (it gets a bit messy otherwise.)

The lower doors can be opened, being hinged with clear sticky tape. The door to the roof was hinged using those small ‘springy rods’ used to hold watches onto watch straps.

The Building

Using the original structure as a frame, sections of Cintra were glued onto the outside of the floors and upright supports to make the outer walls.

Windows and doors were cut into the Cintra before the sections were glued in position, and windowsills were added to the windows on the bottom floor.

The sections were attached to the top and bottom floors of the building separately so that the building could be split, allowing easier access to the interior of the structure.

The rooftop had distorted slightly so that there was a visible gap between the top floor outer walls and the parapet. I filled this gap with flexible white painters sealant, similar to the silicon sealer used for bathrooms, it did the job perfectly.

Small rectangles of card were cut and glued to the corners of the building to break up the slab-like look.

A Cintra ledge was added, running around the building, it was positioned at the top of the bottom floor, allowing the floors to be separated.

Finally a covered porch and glass swing doors were added to the bottom floor.

Final Assembly:

As previously mentioned the original plastic base was discarded so I glued the ground floor section to a piece of hardboard.

The top floor slots nicely on top of this and the tower is freestanding so it can be removed to allow figure placement both in the building and the tower.

Painting:

The building was undercoated with Krylon Gray Primer. The exterior was then drybrushed with various shades of acylic gray.

The interior floors were painted light gray with a slightly darker gray wash to bring out the ‘tiles’, I did experiment with ‘carpet’ made from scrapbooking paper but it didn’t look right.

The stairwell and stairs were painted light gray. Posters and notices were printed on my computer, mounted on thin card and fixed to the walls.

Another treatment of the same building can be seen at: Olsen's Parking Garage


FOR THE TABLE

HOME

EMAIL US

Counter